ITI na setkání manažerů a podnikatelů s představiteli města Prostějova

23.05.2019

Ve středu 22. května se v prostorách Národního sportovního centra uskutečnilo setkání podnikatelů s představiteli města, kterého jsme se také zúčastnili. Akci organizovala Okresní hospodářská komora v Prostějově.

Na setkání jsme padesáti podnikatelům představili naše služby, do jakých výzev mohou aktuálně podávat své projektové záměry v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost a jaký je postup při podávání záměrů.

Zástupci prostějovských firem diskutovali na setkání s vedením města v čele s primátorem Františkem Jurou k tématu Prostějov – město pro život a podnikání. Podnikatele zajímaly důležité investiční akce města, jak ty proběhlé, tak připravované. Zejména se jednalo o dopravní infrastruktuře a obslužnosti, o chystaném obchvatu města, o rozvíjející se nové průmyslové zóně v okolí Brněnské ulice, o potřebě navýšení bytových objektů, o možnostech rozšíření služeb pro starší občany či o rozšíření zeleně na území města. Diskutovanou záležitostí byla také oblast rozvoje cestovního ruchu a kulturního vyžití pro občany.

Účastníci se zde také dozvěděli aktuální informace o situaci na trhu práce – v současné době jsme historicky na nejnižším stavu nezaměstnanosti na území Prostějova, tj. na 2 %. Na jedno volné pracovní místo vychází 0,7 uchazeče.

Dále zde zazněly informace k novým poskytovaným službám pro podnikatele z Okresní hospodářské komory.

Zdroj: https://www.ohkpv.cz/cz/m/novinky/clanek/setkani-manazeru-a-podnikatelu-s-predstaviteli-mesta-prostejova-1-1-1/

Fotografie:

Kontakt

Statutární město Olomouc
Odbor dotačních projektů | Palackého 14, 779 00 Olomouc
Tel.: 588 488 672 | E-mail: [email protected]

Prohlášení o přístupnosti a cookies | Ochrana osobních údajů
Foto: freeimages.com

Statutární města zapojená do aglomerace