STÁŽE V OLOMOUCKÉ AGLOMERACI

09.07.2022

V minulých týdnech stážovali v Olomoucké aglomeraci představitelé z významných institucí z naší partnerské aglomerace v Polsku, z Opole. Stáže se podařilo zrealizovat za přispění projektu „Společně pro rozvoj aglomerací 2020+“ (INTERREG V-A, Operačního program Česko-Polské přeshraniční spolupráce, prioritní osa 4), který obě aglomerace společně realizují.

V týdnu od 23. 5. do 27. 5. 2022 u nás pobývaly tři osoby z Vědecko-technologického parku v Opole (Park Naukowo-Technologiczny w Opolu). Naše aglomerace jim připravila program ve spolupráci s Vědecko-technologickým parkem Univerzity Palackého v Olomouci. Díky týmu pana ředitele Petra Kubečky se mohli polští kolegové zúčastnit oslav narozenin Parku, workshopů, jednání pracovních skupin nebo finále soutěže Podnikavá hlava. Nechyběla samozřejmě ani detailní prohlídka celého areálu.

O 14 dní později, tedy v týdnu od 6. 6. do 10. 6. 2022 přijeli na stáž trenéři mládeže z Odra Opole. Odra Opole patří k nejvýznamnějším sportovním organizacím v Opolské aglomeraci, podobně jako u nás Sigma Olomouc. Právě ve spolupráci se Sigmou se mohla stáž uskutečnit. Polští hosté si tak prohlédli Andrův stadion, tréninkové zázemí a aktivně se účastnili tréninků fotbalových týmů Sigmy napříč věkovými kategoriemi.

Děkujeme zástupcům VTP UPOl a Sigmy Olomouc za participaci na stážích a věříme, že absolvované pobyty v Olomoucké aglomeraci přispějí k prohloubení spolupráce nejen mezi uvedenými institucemi, ale budou inspirací i pro navázání partnerství mezi organizacemi dalšími.

Fotografie:

Kontakt

Statutární město Olomouc
Odbor dotačních projektů | Palackého 14, 779 00 Olomouc
Tel.: 588 488 672 | E-mail: [email protected]

Prohlášení o přístupnosti a cookies | Ochrana osobních údajů
Foto: freeimages.com

Statutární města zapojená do aglomerace