Výjezdní zasedání Řídicího výboru ITI OA tentokrát v Litovli

26.05.2022

Květnové 10. zasedání Řídicího výboru ITI Olomoucké aglomerace (ŘV ITI OA) se konalo dalším výjezdním jednáním mimo statutární města OA. Členové řídicího výboru navštívili v rámci identifikace nových potenciálních projektů v území město Litovel.

Jednání proběhlo ve velké zasedací místnosti Městského úřadu Litovel. Úvodem jednání přivítal starosta města Viktor Kohout jednotlivé členy a seznámil je s úspěšně realizovanými projekty města se zaměřením na projekty ITI OA. Byly představeny i připravované projekty města Litovle do programového období EU 2021-2027.

V druhém bodu jednání byla představena a schválena Studie cyklistických komunikací Olomoucké aglomerace pro období 2021-2027. Cílem druhé etapy studie je aktualizace a výrazné zpřesnění absorpční kapacity v OA, podrobné posouzení stavu přípravy všech projektů, jejich kategorizace do priorit definovaných v první části studie, posouzení souladu s předběžnými kritérii IROP 2021+, posouzení možností financování, zpřesnění rozpočtů a odhadu termínů realizací. Samotná studie je zveřejněna ZDE.     

Členům ŘV ITI OA byly představeny aktuální informace k přípravě programového období EU 2021-2027, aktuální alokace ITI Olomoucké aglomerace pro období 2021–2027 a návrhy struktury programových rámců. Zápis z jednání můžete najít ZDE.

Tým ITI OA městu Litovli a jejím představitelům za uspořádání jednání ŘV ITI OA tímto děkuje.

Fotografie:

Kontakt

Statutární město Olomouc
Odbor dotačních projektů | Palackého 14, 779 00 Olomouc
Tel.: 588 488 672 | E-mail: [email protected]

Prohlášení o přístupnosti a cookies | Ochrana osobních údajů
Foto: freeimages.com

Statutární města zapojená do aglomerace