Peníze pro podnikatele Olomoucké aglomerace

09.10.2019

Nositel Integrovaných teritoriálních investic Olomoucké aglomerace (ITI OA) vyhlásil opět nové výzvy pro podnikatelské subjekty. Finanční prostředky budou čerpány prostřednictvím Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) v oblastech podpory Technologie a Služby Infrastruktury. V rámci nově vyhlášených výzev je pro podnikatele alokováno celkem 333 milionů korun.

S dotačním programem Technologie je možné zafinancovat pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku (např.: stroje, technologie, zařízení, provozní soubory, patentové licence, HW a SW vybavení) s dotací až do 10 mil. Kč. Žadatelé o finanční prostředky budou moci své projektové záměry předkládat do ledna 2020.

Podporovanými aktivitami u programu Služby infrastruktury je rozšíření prostor inovační infrastruktury, pořízení nového vybavení a zlepšení kapacit pro společné využívání technologií či výstavba nové sdílené inovační infrastruktury v regionu. U projektů neobsahující stavební práce budou moci žadatelé získat až 30 mil. Kč, v opačném případě až 270 mil. Kč. Projektové záměry mohou žadatelé předkládat do srpna 2020.

 O finanční prostředky mohou žádat podniky splňující definici malých, středních a velkých podniků s minimálně dvouletou historií. Výzvy jsou určeny pouze pro podniky, jež budou své projekty realizovat na území Olomoucké aglomerace.

 „Potenciálním žadatelům bych doporučil, ať s předkládáním záměrů neotálí, jelikož se jedná o pravděpodobně poslední vyhlášené výzvy ITI Olomoucké aglomerace pro podnikatele z v rámci tohoto programového období,“ dodal Ondřej Lakomý.  

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace (ITI OA) jsou nástrojem EU vedoucím k podpoře územně vymezené Olomoucké aglomerace při využití finančních zdrojů z více operačních programů. ITI umožňuje regionálním subjektům v Olomoucké aglomeraci zapojení se do přípravy a realizace programu, který vede k rozvoji území na základě místního přístupu.

V případě předběžného zájmu o výzvu vyplňte předběžný projektový záměr ve webové aplikaci ITI Olomoucké aglomerace (zde). Pro více informací neváhejte kontaktovat některého z tematických koordinátorů:

Bc. Ondřej Lakomý
mobil: +420 721 740 460
[email protected]
 
Ing. Lucie Hartenbergerová
Mobil: +420 731 695 498
[email protected]

 

 

Kontakt

Statutární město Olomouc
Odbor dotačních projektů | Palackého 14, 779 00 Olomouc
Tel.: 588 488 672 | E-mail: [email protected]

Prohlášení o přístupnosti a cookies | Ochrana osobních údajů
Foto: freeimages.com

Statutární města zapojená do aglomerace